Festival Classique 2024

events

Sinds 2006 is het Festival Classique een jaarlijks terugkerend hoogtepunt in het kustgebied van Scheveningen. Vanaf het allereerste begin heeft het festival zich ingezet om te bewijzen dat klassieke muziek een verrijking is voor iedereen, ongeacht hun achtergrond of voorkennis.

Wat kun je verwachten?

Festival Classique is niet zomaar een muziekfestival. Het combineert het beste van klassieke muziek met een frisse, moderne benadering. Er zijn zowel binnen- als buitenoptredens, variërend van grootse symfonische concerten tot intieme kamerorkestopvoeringen. Unieke locaties zoals het Kurhaus, Holland Casino Scheveningen, Beelden aan Zee, Paviljoen de Witte en Kantine Visafslag geven het festival een bijzonder karakter.

Het festival gaat verder dan alleen muzikale optredens. Bezoekers worden verrast met combinaties van diverse kunstvormen, zoals dans, theater en film die samenvloeien met de klassieke muziek. Deze multidisciplinaire aanpak zorgt ervoor dat het niet zomaar een concert is, maar een totaalbeleving.

Een unieke setting

Half juni plant het Festival Classique haar voeten stevig in het zand van Scheveningen en verandert het gebied in één grote klassieke muziekspeeltuin. De combinatie van de zee, het strand en de muziek creëert een onvergetelijke atmosfeer die je nergens anders vindt.

Of je nu een diepgewortelde passie voor klassieke muziek hebt, of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijke culturele ervaring aan de Nederlandse kust, het Festival Classique in Scheveningen is een evenement dat je niet wilt missen!

Quand

.

Strand ter hoogte van Strandweg 9

Website

www.festivalclassique.nl